Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová káva ve Fresh Corneru

Nová káva ve Fresh Corneru

MOL nabídne stoprocentní arabicu z Brazílie

Čeští řidiči si nyní budou moci při svých cestách dopřát i stoprocentní arabicu z Brazílie. Společnost MOL Česká republika totiž představila nový druh kávy, který bude nyní nabízet zákazníkům svých občerstvovacích zařízení s názvem Fresh Corner. Ta jsou součástí řady čerpacích stanic této společnosti.

„Očekávání českých řidičů od občerstvení na cestách se neustále vyvíjí a my se snažíme vycházet našim zákazníkům ve všech ohledech vstříc. Proto jim dáváme možnost vychutnat si v příjemném prostředí kávu připravenou našimi vyškolenými baristy. A proto jsme také na nové receptuře spolupracovali s certifikovanou degustační porotkyní,“ říká ředitel maloobchodu MOL Česká republika Jan Semotán.

Novinka pochází z oblasti Minas Gerais, která je v Brazílii považována za centrum kávového pěstitelství.  V MOLu ji připravili ve spolupráci s pražírnou Roastar a odbornou baristkou Anitou Nagyovou-Bertókovou. Důležité slovo ale měla také laická veřejnost.

„Zkoušeli jsme různé desítky různých odrůd, pečlivě testovali různé úrovně pražení, radili se se stovkami ochutnavačů a zapojili jsme i na dva tisíce našich zákazníků,“ odhaluje Semotán.

Při testování vyšlo mimo jiné najevo, že 9 z 10 Čechů zastavuje na čerpací stanici kvůli občerstvení i v případě, že nemusejí tankovat. Na chuti kávy, kterou si zde dají, pak záleží 90 % Čechů. Dvě třetiny si podle ní dokonce vybírají, na které čerpací stanici zastaví. Pauza na kávu je symbolem cestování pro skoro 70 % Čechů. V občerstvovacích Fresh Corner je u zákazníků nejoblíbenější kombinací káva a hot dog.

Na čerpacích stanicích společnosti MOL bude nyní k dostání i stoprocentní brazilská arabica. Foto: MOL Česká republika


Nová káva byla zpracována suchou metodou a pečlivě pražena. Společnost MOL Česká republika láká své zákazníky na jedinečnou sladkost a jemné a krémové tělo. V chuti kávy lze rozpoznat mléčnou čokoládu, čerstvé pražené mandle, marcipán nebo máslový karamel. Káva se hodí pro klasické espresso, macchiato nebo flat white.

Součástí nabídky Fresh Corner bude i druhá káva, která je směsí arabicy a robusty z Jižní Ameriky, Afriky a Asie. Ta je vhodná pro cappuccino nebo latte. Ve Fresh Corneru je k dostání i ochucené nebo ledové latte.

Zdroj: MOL Česká republika, úvodní foto: MOL Česká republika

Komentáře ke článku