Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Máte obavu, že můžete havarovat?

Máte obavu, že můžete havarovat?

Takto uvažuje jen 14 % řidičů

Každých dvacet minut se na tuzemských silnicích někdo zraní a průměrně jednou za 16 hodin dojde k úmrtí. Celých 15 procent motoristů po usednutí za volant ale nikdy nenapadlo, že by nehodu mohli mít i oni. Naopak 14 procent řidičů a řidiček si to před jízdou uvědomí pokaždé.

Denně nebo téměř denně přitom v České republice řídí 63 % z celkem 6,7 milionu registrovaných držitelů řidičského oprávnění. Vyplývá to z průzkumu, který zpracovala výzkumná agentura Click4Survey na vzorku více než 500 respondentů pro projekt Poúrazová péče. Ten si klade za cíl postupně zaplnit mezeru v informacích, které má k dispozici veřejnost, ale i lékaři, o možnostech rehabilitace a lázeňské péče pro oběti nehod.

Když jsme letos na jaře začínali, mysleli jsme si, že většinu šoférů nikdy ani nenapadlo přemýšlet o tom, jak by jim vážný úraz při autohavárii mohl změnit život. Jde o negativní téma, a těm se lidé obvykle vyhýbají,“ říká paralympijský plavec Jan Povýšil, který po úrazu před dvaceti lety skončil na vozíku. „Až výsledky průzkumu ukázaly, jak je tomu doopravdy,“ dodává.

Komentáře ke článku