Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Koncertní síň na čtyřech kolech

Koncertní síň na čtyřech kolech

Čtyřiadvacet reproduktorů v akci

Lexus LS nabízí vyspělý audiosystém navržený speciálně pro tento vůz. V kabině našly uplatnění nové metody odhlučnění, mezi něž patří systém aktivního tlumení hluku ANC (Active Noise Control), jenž minimalizuje rušivé hluky tím, že z reproduktorů vysílá zvuky se stejnými vlnami, avšak opačnou fází.

Mark Levinson QLI Reference 3D Surround využívá sadu 24 vysoce výkonných reproduktorů rozmístěných na 16 stanovištích v kabině, a dále 16kanálový zesilovač Mark Levinson Reference.

V kabině je rozmístěno 24 reproduktorů

Technologie QLI rozděluje různé zdroje zvuku – vokály, nástroje a zvuky pozadí vytvářející prostor - do samostatných proudů, podobně jako v originálním aranžmá. Následně se mixují tak, aby vznikla rekonstrukce plného trojrozměrného zvukového prostředí. K dosažení potřebného ticha přispívají také kruhy snižující hluk. Obruče o průměru 20 palců mají uvnitř rezonanční komoru s otvorem, takže tlumí šum vzduchu vytvářený pneumatikami. Tento šum vzniká deformací pneumatiky při otáčení, vyvolávající chvění vzduchu nacházejícího se uvnitř ní. V případě nových kol zvukové vlny procházejí otvorem do rezonanční komory, kde se jejich akustický tlak rozptýlí a uniká v podobě tepla. Konstrukce nových kol se vyznačuje také větší pevností a nižší hmotností.

Komentáře ke článku