Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Povědomí o hybridech se posiluje i v ČR

Povědomí o hybridech se posiluje i v ČR

Ohledně jejich prosazení na trhu ale panuje skepse

Dvě třetiny lidí ví, co znamená a jak funguje hybridní auto. Více než třetina dotázaných by u svého příštího vozu již zvolila tento druh pohonu. Přes 80 procent občanů si přeje, aby stát víc dohlížel na to, jaká auta v Česku jezdí. Vyplynulo to z průzkumu agentury NMS, provedeném na vzorku jednoho tisíce osob.

Čtvrtina respondentů si ale přitom hybridní auto zaměňuje s čistě elektrickým vozem. Sedm procent si myslí, že hybrid jezdí na souši i po vodě. Naproti tomu přes 70 procent lidí ví, že hybridní pohon je založen na kombinaci elektromotoru s benzinovým agregátem. Jasno v definici mají více muži než ženy.

Plných 54 procent oslovených se domnívá, že nejnižší servisní náklady má auto s benzinovým pohonem. Hybridu v tomto směru věří zhruba třetina motoristů. S rostoucí velikostí obce se mírně zvyšují preference hybridního pohonu a klesá obliba benzinu.

Většina účastníků průzkumu se také vyslovila pro větší dohled státu a úřadů nad kvalitou aut na českých silnicích. Příslušné instituce by měly zejména usilovat o snížení počtu vozidel s vyšším objemem emisí.

Dle 71 procent dotázaných budou auta se vznětovým motorem v budoucnu nahrazena ekologičtějšími vozy. Více než polovina je ovšem toho názoru, že to bude trvat desetiletí.

Komentáře ke článku