Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ve Francii triumfoval Borkovič

Ve Francii triumfoval Borkovič

TCR Europe - Le Castellet

Na okruhu Paula Ricarda ve Francii odstartovala evropská série vozů TCR, která nahradila loňský kontinentální pohár cestovních automobilů. Ve svém kalendáři má sedm závodních víkendů, kromě Le Castellet také v Zandvoortu, Spa, na Hungaroringu, v Assenu, Monze a Barceloně.

Do úvodního podniku se přihlásilo 25 jezdců. Otázkou je, kolik jich absolvuje celý seriál, ale početné pole, ve kterém se představilo celkem sedm značek, slibuje velmi zajímavé závody. To ostatně potvrdily obě jízdy na francouzském území.

Již v kvalifikaci zářil Srb Borkovič, který v cestovních vozech není žádným nováčkem. S přehledem ji vyhrál a druhému Azconovi nadělil téměř půl vteřiny. Výsledky kvalifikace jsou důležité nejen pro postavení na startu, ale i proto, že prvních pět jezdců si připíše body do celkové klasifikace. Vítěz jich bere pět, druhý čtyři a tak to jde až po páté místo.

Borkovič v prvním závodě proměnil pole position v premiérovou výhru. Jako druhý byl odmávnut Maďar Nagy, který si proti kvalifikaci polepšil o jednu příčku.

Dušan Borkovič vyhrál v Le Castellet všechno, co mohl

Druhý závod měl velmi dramatický průběh. Po startu začalo pršet, což hrálo do karet Francouzi Vernayovi, který se rychle dostal do čela. Z pětadvacáté pozice na roštu se během jednoho kola dostal až na pátou příčku Comini. Povedený start měl i Borkovič, který se probil už ve druhém kole za Vernaye. 

Dániel Nagy získal na úvod druhé a třetí místo 

Sílící déšť a také četné kolize donutily vedení závodu vyslat na trať safety car a následně i červenou vlajkou klání zastavit. Po restartu se Vernay již na pneumatikách do mokra stále držel ve vedení, ale na Borkoviče měl jen minimální náskok. Srb si útok schoval až do poslední zatáčky a stejně jako v sobotu i nyní stanul na nejvyšším stupínku.

Výsledky :

1. závod:

1. Dušan Borkovič (RS, Target Competition, Hyundai i30 N), 2. Dániel Nagy (H, M1RA, Hyundai i30 N), 3. Mikel Azcona (E, PCR Sport, Seat Cupra TCR), 4. Josh Files (GB, Hell Energy Racing with KCMG, Honda Civic), 5. Reece Barr (IRL, Target Competition, Hyundai i30 N), 6. Jean-Karl Vernay (F, Leopard Lukoil Team, Audi RS3 LMS TCR)…

2. závod:

1. Dušan Borkovič (RS, Target Competition, Hyundai i30 N), 2. Jean-Karl Vernay (F, Leopard Lukoil Team, Audi RS3 LMS TCR), 3. Dániel Nagy (H, M1RA, Hyundai i30 N), 4. Francisco Mora (P, M1RA, Hyundai i30 N), 5. Mikel Azcona (E, PCR Sport, Seat Cupra TCR), 6. Attila Tassi (H, Hell Energy Racing with KCMG, Honda Civic)…

Průběžné pořadí po dvou jízdách:

1. Dušan Borkovič 55, 2. Dániel Nagy 36, 3. Mikel Azcona 29, 4. Jean-Karl Vernay 26, 5. Josh Files 13…

Komentáře ke článku