Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mini vyhrálo Rallye Kazachstan

Mini vyhrálo Rallye Kazachstan

Mezi prvními šesti čtyři vozy této značky

Vítězi Rallye Kazachstan 2018 se stali Yazeed Al Rajhi a Timo Gottschalk, jedoucí s továrním Mini John Cooper Works. Na cestě za triumfem překonali nástrahy šesti převážně pouštních etap o celkové délce 2447 kilometrů.

Kombinovaná saúdskoarabsko-německá posádka si počínala naprosto suverénně a zaznamenala čtyři denní prvenství. Jediným problémem, s nímž se potkala, bylo několik defektů.

Také druhá příčka patří britské kultovní značce. Polský pilot Jakub Przygonski se svým belgickým spolujezdcem Tomem Colsoulem a mohutnou podporou koncernu Orlen navíc vyhrál zbývající dvě etapy. Na nejlepší auto ztratil něco přes čtyři minuty. Současně se dostal do čela průběžné klasifikace FIA Světového poháru v cross-country.

Úspěch Mini podtrhl pátým místem někdejší skvělý sjezdař a nyní o nic horší vytrvalec Luc Alphand, vedle něhož seděl Andreas Schulz. Hned za nimi dojel další cooper Rusů Viktora Chorošavceva a Dmitrije Pavlova.

 

 

 

 

Komentáře ke článku