Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Třetí Grand Prix Kaipan

Třetí Grand Prix Kaipan

Bosch Diesel Jihlava připravil další ročník technické soutěže

Kraj Vysočina z podnětu a za podpory firmy Bosch Diesel s.r.o. od roku 2016 vypisuje pro střední školy nabízející studium technických oborů projekt pod názvem Postav si své auto. Tento v České republice jedinečný projekt má za cíl prostřednictvím stavby atraktivní stavebnice sportovního vozu české výroby Kaipan podnítit zájem mladé generace o techniku a studium oborů technického vzdělávání.

 

Na jihlavském Polygonu proběhl v rámci projektu Postav si své auto již 3. ročník technické soutěže Grand Prix Kaipan. Celkem se akce účastnilo sedm konstruktérských týmů středních technických škol z Kraje Vysočina. V každém týmu byli čtyři soutěžící a v každém soutěžním týmu musela být zastoupena minimálně jedna dívka. Kromě Jízdy zručnosti byl součástí soutěže také Pohár designerů, Pohár marketingu a Pohár konstruktérů.

 

Absolutním vítězem třetího ročníku se stala Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí.

„Projektem Postav si své auto se nám podařilo i díky podpoře firem jako Bosch vzbudit zájem mladých lidí o technické obory. Projekt na sebe postupně nabaluje další činnosti, nápady a inspirace. Studenti se chtějí auty bavit, chtějí je zlepšovat. Těší nás, že chtějí stavět další a jsou ochotni Kaipanům věnovat i svůj volný čas,“ říká o projektu Postav si své auto radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jana Fialová.

 

„V rámci podpory technického vzdělávání u školních dětí vyhlašuje od roku 2014 firma Bosch společně s Krajem Vysočina technickou soutěž pro žáky a žákyně regionálních základních škol pod názvem Stavíme z Merkuru. Firma Bosch v Jihlavě opakovaně podporuje základní školy v Kraji Vysočina nákupem technických stavebnic Merkur a Roto. V roce 2017 jsme společně s Krajem Vysočina nastartovali projekt Lego Mindstorms - programovatelné robotické stavebnice. Tento projekt cílí na žáky devátých tříd základních škol, navazuje na projekty Merkur a Roto a vhodným způsobem doplňuje technickou výuku právě u žáků devátých tříd základních škol,“ doplnil vedoucí personálního oddělení Bosch Diesel Oldřich Židlík.

 

 

 

 

Komentáře ke článku