Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mamutí zakázka pro Gumotex

Mamutí zakázka pro Gumotex

Bude dodávat sluneční clony pro koncern VW

Společnost Gumotex dodává ze svých šesti závodů automobilkám sluneční clony, sedáky, různé druhy opěrek, autokoberců, ale také tlumících prvků do karoserií. Mezi odběrateli jsou i značky Lamborghini nebo Rolls-Royce.

Vůbec největší zakázku ve své historii však firma obdržela až v letošním roce. Jedná se o dodávku více než 10 milionů kusů slunečních clon do vozů Škoda Octavia, Seat Leon nebo Volkswagen Golf a Passat. Doba trvání tohoto projektu je 10 let.

Takzvaná nominace je zdlouhavý a náročný proces. Poptávková jednání probíhají i několik let. V případě že uspějete, následují investice do výrobního a technického zázemí, příprava produkce a příslušná testování. Zkušební provoz bude zahájen už koncem letošního roku,“ uvedl Miroslav Jaššo, ředitel skupiny Gumotex Auto.

Sériová výroba odstartuje v roce 2019. Podmínky Volkswagenu si vyžádaly vyšší míru automatizace a robotizace. Některé motoricky náročné operace budou provádět speciálně zaškolení zaměstnanci v třísměnném provozu. „Clony budou mířit do Německa, konkrétně do továren ve Cvikově a Wolfsburgu, a také do španělského Martorellu,“ upřesnil Jaššo.

Komentáře ke článku