Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Pružiny pro bezpečnost

Pružiny pro bezpečnost

Nepodceňujte jejich opotřebení nebo poškození

Vzhledem k tomu, že v létě jezdí osobní auta často na hranici povoleného zatížení, je třeba pamatovat na to, že všechny součásti odpružení, včetně pružin, se časem opotřebovávají. Výměna opotřebovaných a poškozených pružin přispívá k zachování bezpečnosti a pohodlí.

„Vinuté pružiny a další komponenty odpružení absorbují značné provozní zatížení a jsou vystaveny vysokému stupni únavy materiálu," připomíná vedoucí produktový manažer pro Aftermarket EMEA společnosti Tenneco Peter van Brussel.

Pružiny se opotřebovávají kvůli neustálým vibracím nebo přetížením. Jejich snížená pružnost může mít vliv na ovladatelnost vozidla, světlou výšku a záběrové schopnosti, což ohrožuje bezpečnost a limituje pohodlí při jízdě. Motoristé by měli své tlumiče a pružiny zkontrolovat po najetí 90 000 km, aby se ujistili, že jsou v dobrém provozním stavu. Jakákoli výměna tlumiče pérování by měla být spojena s použitím nové pružiny a ochranné i montážní sady.

Technici Tenneco doporučují výměnu opotřebovaných pružin v párech. Změna jedné pružiny nutně vede k nerovnováze vozidla, což může ovlivnit ovladatelnost vozu a snížit jeho výkonnost. To může následně ohrozit bezpečnost cestujících ve voze i jiných účastníků silničního provozu.

Značka Monroe nabízí širokou škálu vinutých pružin navržených tak, aby splňovaly nebo dokonce překračovaly výkonnost produktů dodávaných při výrobě vozidla. Jsou navrženy tak, aby zvládaly v průměru 5000 cyklů odskoků na kilometr. Poskytují vozidlu oporu, udržují světlou výšku a absorbují vibrace způsobené nerovným povrchem vozovky.

 

Komentáře ke článku