Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Potíže na vnějších hranicích Schengenského prostoru

Potíže na vnějších hranicích Schengenského prostoru

Na chorvatsko-slovinských hranicích až hodinové kolony

Situaci na už tak prázdninovým provozem přetížených evropských dálnicích ještě zhoršují zavedené hraniční kontroly. V souvislosti s pohybem nelegálních migrantů se navíc zpřísnila ostraha při vstupu do Schengenského prostoru.

České motoristy to postihuje zejména při návratu z dovolené v Chorvatsku. Nejhorší situace panuje na přechodech do Slovinska Dragonja, Rupa, Obrežje (na dálnici Záhřeb – Lublaň) a Macelj (na trase Záhřeb – Ptuj – Maribor). Ve špičkách se zde čeká i více než hodinu. Podobně složité je to také na maďarsko-chorvatských hranicích.

Autokluby vesměs doporučují využívat méně zatížené přechody na vedlejších komunikacích, určené ovšem převážně pro příhraniční dopravu.

Postojíme si však i jinde. Problémy vznikají na vstupu do Rakouska z Maďarska, konkrétně na přechodu Nickelsdorf na dálnici Budapešť – Vídeň. Alternativu v tomto případě představuje přechod Klingenbach v Burgenlandu.

Podle očekávání se ucpávají, hlavně o víkendech, rovněž dálniční přechody mezi Rakouskem a Německem – Suben (A3 Linec – Pasov), Walserberg (A8 Salcburk – Mnichov) a Kiefersfelden (A 93 Kufstein – Rosenheim). I zde je možné vyhnout se přes silnice nižších tříd, v posledním případě například jet po S2093 Kufstein – Aschau – Prien.

Komentáře ke článku