Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Největší motoristický podnik na světě drtí rekordy

Největší motoristický podnik na světě drtí rekordy

Trhák zvaný Silverstone Classic

O víkendu proběhne na slavném britském okruhu v Silverstone největší motoristický podnik na světě. Milovníci automobilů si rozhodně přijdou na své a v pestré nabídce si každý vybere svou oblast zájmu.

Vzhledem k více než tisícovce přihlášených se mamutí akce Silverstone Classic pevně etablovala nejen jako největší festival závodů klasických vozidel, ale i jako největší motoristický podnik libovolného druhu na naší planetě vůbec.

Nikde jinde na světě se návštěvníci nesetkají s tak zaplněnými startovními rošty, které navíc pojmou celou paletu slavné minulosti motoristického sportu.

Návštěvníci budou obdivovat přes deset tisíc historických automobilů

V ráji motoristických nadšenců ozdobí rozlehlé předváděcí prostory uvnitř závodního okruhu tisíce a tisíce nádherných veteránů. Vznikne tak automobilová výstava, jaká nemá nikde obdoby.

A to zdaleka není všechno… Návštěvníci se mohou těšit na koncerty kapel ověnčených cenou Grammy, na mistry světa na jednostopých i dvoustopých strojích, na kaskadérská vystoupení mnohonásobného držitele rekordů zapsaných do Guinnessovy knihy světových rekordů, na největší dražbu závodních a silničních vozů v historii tohoto podniku, sprinterské souboje silničních automobilů, při nichž se kouří z pneumatik… Takový bude další ročník trháku zvaného Silverstone Classic a odehrávajícího se v srdci britského motoristického sportu.

Automobilka Morgan bude oslavovat půl století své existence

Akce Silverstone Classic přitahuje přes tisíc účastníků závodů a víc než sto tisíc diváků. Velkolepá oslava klasických aut se pořádá na věhlasném závodním okruhu Silverstone v Northamptonském hrabství, kde se zrodilo mistrovství světa formule 1 a kde se tradičně konává Velká cena Velké Británie formule 1.

Vedle nejlepších závodů klasických a historických vozů a také koncertů rockových kapel se třídenní slavnost neobejde bez spousty zábavy pro celé rodiny. K ní patří lunapark, nákupní centrum s množstvím stánků, interaktivní zážitky, dvoudenní dražba veteránů, letecká show plus obrovské přehlídky klasických automobilů, které často představují důležité mezníky v automobilových dějinách. V roce 2017 přes sto dvacet autoklubů vystavovalo víc než deset tisíc veteránů!

Silverstone Classic se uskuteční ve dnech 20. až 22. července.

Výjimečná podívaná přiláká hodně přes sto tisíc návštěvníků

 

Komentáře ke článku