Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Alfredo Altavilla opouští Fiat Chrysler

Alfredo Altavilla opouští Fiat Chrysler

Po změně ve vedení koncernu FCA odchází i jeho šéf pro Evropu

Nečekaný odchod Sergia Marchionneho (66) ze zdravotních důvodů vedl nejvyšší vedení koncernu a jeho hlavní akcionáře k rozhodnutí jmenovat novým generálním ředitelem FCA Michaela Manleye (54), dosavadního šéfa Jeepu a výrobce pick-upů Ram. V reakci na to Alfredo Altavilla (54) oznámil svůj úmysl odejít ze společnosti Fiat Chrysler Automobiles.

Altavilla pracoval pro automobilku Fiat od roku 1990 a po příchodu Sergia Marchionneho se stal jedním z jeho nejbližších spolupracovníků. Během let Altavilla vystřídal mnoho vrcholných funkcí na různých místech světa včetně vedení Chrysleru. Nikdo jiný ve vrcholném vedení FCA nemá takové globální a tak dlouhodobé zkušenosti z vedení Fiatu.

Od roku 2012 Altavilla vedl aktivity společnosti v klíčovém regionu EMEA, tedy Evropa, Afrika a Blízký východ. Proto byl vnímán jako jeden z největších favoritů na místo nejvyššího šéfa koncernu Fiat Chrysler Automobiles jako Marchionneho nástupce po jeho odchodu, oficiálně plánovaném na jaro 2019. Činnost FCA v regionu EMEA bude prozatím řídit nový koncernový šéf Mike Manley. Aby byl umožněn hladký přechod řízení, Altavilla bude v FCA působit do konce srpna.

Alfredo Altavilla

 

Komentáře ke článku