Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Jordi Gené zkoušel Cupru e-Racer

Jordi Gené zkoušel Cupru e-Racer

Úspěšný test závodního elektromobilu v Barceloně

Po prvním testu spolupráce jednotlivých systémů na okruhu Grobnik v Chorvatsku se vývojový tým s vozem Cupra e-Racer přesunul na testovací okruh Castellolí nedaleko Barcelony. Zde do závodního cestovního vozu s plně elektrickým pohonem usedl zkušený závodník a testovací jezdec Jordi Gené, v minulosti úspěšný závodník, mj. pravidelně startující v mistrovství světa WTCC.

Cupra eRacer

Jordi Gené na okruhu Castellolí vůz Cupra e-Racer podrobil skutečnému zátěžovému testu. Po testu neskrýval své nadšení: „To auto mi přineslo celý řetěz překvapení. Má nesmírně působivé zrychlení a díky uložení akumulátorů velmi nízké těžiště, takže poskytuje mnohem lepší pocit z řízení, než jsem očekával. Jediný prostor ke zlepšení vidím v brzdění, protože auto je samozřejmě těžší, takže je mnohem obtížnější jej přesně zastavit.

Cílem projektu je připravit na bázi vozu e-Racer základ, který bude k dispozici dalším automobilkám, aby na něm postavily vlastní vozy, z nichž by se od roku 2020 vytvořila samostatná kategorie eTCR. Aby byl e-Racer konkurenceschopný s vozy TCR, jeho vyšší hmotnost se kompenzuje vyšším výkonem.

Cupra eRacer

 

Komentáře ke článku