Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Itálie ruší volné vstupy do státních muzeí

Itálie ruší volné vstupy do státních muzeí

Zahraniční cestovní kanceláře je zneužívaly

Cestovatele s omezeným rozpočtem čeká od září v Itálii nepříjemné překvapení. Dosud volný vstup do státních muzeí každou první neděli v měsíci bude zrušen.

Přesněji řečeno, nebude platit plošně. Podle vyjádření ministra kultury Alberta Bonisoliho bude na každém zařízení, zda tento bonus zachová. Důvodem k tomuto opatření nebyla údajně snaha zvýšit příjem ze vstupného, ale nezvládnutelná množství návštěvníků, která se v tyto dny do muzeí hrnula.

Reakce jsou zatím rozporné. Ředitelka světoznámé galerie Uffizi ve Florencii Eike Schmidtová je pro, protože podle ní zejména zahraniční cestovní kanceláře tuto výhodu, určenou původně hlavně pro studenty a sociálně slabší Italy, zneužívaly.

Politování naopak projevil Bonisoliho předchůdce ve funkci Dario Franceschini. Pro list La Nazione uvedl, že od léta 2014, kdy byly „volné neděle“ zavedeny, spatřilo tímto způsobem vrcholná umělecká díla přes 10 milionů lidí.

Komentáře ke článku