Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Místo dopravy 3D tisk

Místo dopravy 3D tisk

DB Schenker v Německu nabízí alternativu k přepravě

Společnost DB Schenker je prvním poskytovatelem logistických služeb na světě, který svým zákazníkům nabízí rozsáhlé služby 3D tisku. V některých případech může být 3D tisk vhodnou alternativou k přepravě zboží. V Německu se například tisknou lékařské nástroje z nerezové oceli, plastové prsty robotů nebo balicí materiál na míru.Prostřednictvím on-line portálu mohou zákazníci nahrát 3D šablonu, vybrat materiál a barvu, konzultovat cenu a odeslat objednávku.

DB Schenker organizuje tisk a doručování prostřednictvím své sítě. Nemá vlastní tiskárny, ale používá partnerskou síť start-upů i zavedených společností.

Poptávka po 3D tisku roste ve všech výrobních odvětvích a většinou se týká získávání náhradních nebo obzvláště složitých dílů. V tomto ohledu se očekává výrazný nárůst zejména u náhradních dílů vyrobených z kovu. Pro 3D tisk se nyní nejvíce používají hliník, nerezová ocel a plast. V blízké budoucnosti se pak počítá s využitím titanu nebo kombinací více materiálu na jednom výrobku.

Komentáře ke článku