Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

V Janově panuje po zřícení mostu dopravní chaos

V Janově panuje po zřícení mostu dopravní chaos

Nejlepším řešením je se regionu vyhnout

Obrovská tragédie na italské dálnici A10 otřásla celým světem. Počet obětí pod zříceným mostem v Janově šplhá ke čtyřicítce a bohužel ještě zdaleka není konečný, protože řada lidí bojuje v nemocnicích o život.

Ponechme teď stranou dohady, co zapříčinilo toto nevídané neštěstí, a podívejme se na to, jak ovlivnilo silniční dopravu v regionu. I zde je nutné konstatovat, že následky jsou mimořádně závažné, a to i z dlouhodobého hlediska.

A10 je totiž páteřní komunikací, přes kterou jde většina transitu mezi Itálií a Francií. Úřady přiznávají, že momentálně neví, jak tuto situaci efektivně řešit. Pobřežní silnice číslo 1 (Via Aureliana) je zcela přetížená.

Nejjednodušší rada zní – Janovu a jeho okolí se obloukem vyhněte. To ale pochopitelně nejde vždy realizovat. Poměrně příznivou zprávu máme pro turisty, kteří zamíří do janovského přístavu k nalodění na některou z výletních velkolodí. Dálnice A7 z Milána zůstala nedotčená, leč provoz na ní výrazně zhoustl.

Objíźďka od Nice a Savony při jízdě na Janov a La Spezii je vedena ze sjezdu Voltri na 13. kilometru A10 po A26 (Voltri – Gravellone Toce). U Predosy se přejíždí na spojku A26/A7 a u Tortony pak zpět na A10. Po ní lze dojet do Janova, případně odbočit na A12 a pokračovat do La Spezie. V opačném směru je trasa identická.

Od Milána se lze dostat na Nice prostřednictvím již zmíněné A26/A7 přes Predosu s nájezdem na A10 ve Voltri. Platí nicméně, že také tady je potřeba počítat s výraznými zdrženími, což se týká i příjezdu na janovské letiště.

Komentáře ke článku