Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Aston Martin pro komisaře Clouseaua

Aston Martin pro komisaře Clouseaua

Peter Sellers si po natáčení auto ponechal

A máme tu další „filmové“ auto. Tentokrát se stane ozdobou přehlídky Concours of Elegance v královském Hampton Court Palace v Londýně.

Její návštěvníci se budou moci pokochat pohledem na Aston Martin DB4 GT. Vzácný je už tím, že jde o jeden z pouhých tří exemplářů, umožňujících cestování čtyř osob.

Jeho životopis začíná v roce 1961, kdy se jako nový objevil v dealerství Kena Rudda v Brooklands. Odtud si ho vypůjčila produkce komediálního snímku The Wrong Arm of the Law (Falešná ruka zákona). Hlavní roli v něm ztvárnil Peter Sellers, který ovšem tentokrát nehrál inspektora Jacquesa Clouseaua, ale jistého gangstera jménem Pearly Gates.

 

Na hlavu postavený příběh o poctivých lupičích a falešných policajtech byl vyšperkován automobilovou honičkou, v níž aston martina pronásledoval Wolseley 6/90 strážců zákona. Sellersovi se auto tak zalíbilo, že si ho po natáčení ponechal.

 

Dodejme ještě, že v Hampton Courtu budou k vidění i další unikáty, jako Panhard et Levassor 15hp z roku 1903, Bugatti Type 54 ze třicátých let nebo raritní Jaguar XK 120 Pininfarina roku výroby 1954.

Komentáře ke článku