Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Renault Arkana

Renault Arkana

Studie kompaktního kupé-crossoveru

Na autosalonu v Moskvě Renault představuje studii crossoveru Arkana, předznamenávající nový globální model. Jeho profil kupé bude v segmentu kompaktních vozů novinkou. Dosud se tento typ karoserie objevoval jen u velkých SUV prémiových značek.

Renault Arkana

Kompaktní SUV a crossovery jsou v současné době nejdynamičtěji se rozvíjejícím segmentem, což znamená, že je zde i nejtvrdší konkurence. Renault očekává, že s modelem Arkana získá přízeň nových klientů, kteří ocení spojení elegantního sportovního sedanu s robustností SUV.

Nový model se v sériové podobě bude vyrábět a bude uveden na trh v různých zemích po celém světě, počínaje Ruskem v roce 2019. Renault Arkana se poté začne vyrábět a prodávat také v Asii (tzn. v Číně a Koreji) a dalších regionech, zejména v Latinské Americe. Proto bude hrát důležitou roli ve strategickém plánu rozvoje s cílem zvýšit celosvětově objem prodeje do roku 2020 až o 5 %.

Myšlenka tohoto inovativního konceptu pochází z Ruska a projekt se proto rodil se silným zapojením týmu Renault Russia,“ uvedl předseda regionu Eurasia Nicolas Maure.

Do Evropy by se měla dostat upravená verze tohoto vozu postavená na inovované platformě. Podobně se v Rusku prodává Renault Kaptur, na pohled téměř identický jako evropský model Captur, ale vyráběný na starší platformě.

Renault Arkana

Komentáře ke článku