Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lexus RC

Lexus RC

Modernizace luxusního sportovní kupé

Nový Lexus RC se veřejnosti představí 2. října 2018 na autosalonu v Paříži. V Evropě se začne prodávat koncem roku. Kupé je dlouhé 470 cm s rozvorem náprav 273 cm.

Lexus RC

Modernizovaná podoba RC si zachovává všechny přednosti dosavadního modelu, ale přidají se ostřejší jízdní vlastnosti charakteristické pro kupé Lexus LC. Ztvárnění exteriéru zůstává stejně sportovní jako u současného modelu, ale najdeme zde jemné změny detailů, inspirované designovými znaky modelu Lexus LC. K elegantnějšímu vzhledu vozidla přispívá vertikální uspořádání mimořádně malých LED světlometů s trojicí zdrojů nebo nová LED obrysová světla ve tvaru L.

Konstruktéři zaměřili svoji pozornost na lepší aerodynamiku, jemně odladěný podvozek a soustavu pohonu. Vůz má menší náklony, za nejrůznějších jízdních podmínek je ještě stabilnější a vyniká ostřejší ovladatelností. Zlepšila se i odezva motoru a citlivosti řízení. Ke stabilnějšímu jízdnímu chování přispěla zdokonalená aerodynamika, například nové postranní okenní lišty ve tvaru lamely nebo vzduchové kanály v zadním nárazníku.

Lexus RC

V interiéru jsou použity vysoce kvalitní materiály s precizním uspořádáním ovládacích prvků a ukazatelů. Typickým znakem  jsou nové analogové hodiny posazené vysoko na přístrojovém panelu, identické s těmi z modelu LC.

Lexus RC F Sport používá tentýž rastr masky chladiče jako ostatní modely Lexus F Sport společně s řadou dalších specifických prvků v exteriéru a interiéru, které jsou určeny výhradně pro tento stupeň výbavy. Sem patří devatenáctipalcová kola z lehkých slitin, která se inspirovala tvary ráfků luxusního vlajkového sedanu LS, resp. kupé LC.

Pro český trh bude k dispozici varianta Lexus RC 300h s hybridním pohonem o celkovém výkonu 165 kW (224 k), umožňující parkování po celé Praze ve všech modrých a fialových zónách zdarma. První vozy se u tuzemských prodejců objeví před koncem roku 2018.

Lexus RC

 

Komentáře ke článku