Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Modulární platforma pro elektromobily VW MEB

Modulární platforma pro elektromobily VW MEB

Základ i pro budoucí vozy Škoda s elektrickým pohonem

Volkswagen zahájil svůj přechod k elektromobilitě. Chce přinášet atraktivní modely za přijatelné ceny a připravit tak cestu pro průlom v prodeji vozidel s elektrickým pohonem.

VW MEB šasi

Ofenzíva Volkswagenu je založena na použití modulární elektrické platformy MEB, vyvinuté speciálně pro takto poháněné vozy.

Ve Skleněné továrně v Drážďanech Volkswagen předvedl podvozek na bázi platformy MEB - bez karoserie a interiéru, přesně tak, jak bude použit v řadových modelech. Produkce vozu Volkswagen I.D., prvního sériově vyráběného s využitím platformy MEB, bude zahájena ve Cvikově na konci roku 2019.

Člen představenstva značky E-Mobility Thomas Ulbrich uvedl: „Budeme vyrábět populární elektromobily a získáme pro elektromobilitu tolik lidí, kolik jen bude možné. Platforma MEB je jedním z nejdůležitějších projektů v historii Volkswagenu - bude to technologický milník podobný přechodu od Brouka ke Golfu. Optimálně využíváme možnosti, jaké může elektrický vůz nabízet, a současně vytváříme masivní úspory z jejího masového použití. Jen v první vlně bude na této platformě vyrobeno zhruba 10 milionů vozidel.“

VW MEB šasi

Do konce roku 2022 budou čtyři značky skupiny VW vyrábět na bázi platformy MEB celkem 27 modelů - od malých vozů po minibus Bulli.

Christian Senger, vedoucí produktové řady E-mobility, o platformě MEB říká: „Přináší zákazníkům značné výhody. Vozy I.D. bude milníkem v technologickém rozvoji. Bude to první plně připojené elektrické vozidlo pro každodenní použití, které si budou moci dovolit miliony lidí.“

Volkswagen v Drážďanech také zaujal iniciativou směřující k budování potřebné infrastruktury, když předvedl prototyp nástěnné dobíjecí stanice Volks-Wallbox, cenově dostupného systému pro pohodlné domácí nabíjení vozů I.D.

VW MEB šasi

Komentáře ke článku