Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nissan Navara Off-Roader AT32

Nissan Navara Off-Roader AT32

Pick-up do extrémního terénu

Navaru Off-Roader AT32 navrhla islandská společnost Arctic Trucks, která se specializuje na stavbu vozidel s pohonem 4×4 pro ty nejtěžší terény.

Nissan Navara AT

Písmena AT znamenají Arctic Trucks a číslo 32 označuje průměr terénních pneumatik v palcích. Doplňky verze Navara Off-Roader AT32 jsou k dispozici pro jakoukoli verzi kabiny Navara Double Cab.

Na pohled je největší změnou zavěšení kol kvůli větší světlé výšce a optimalizaci schopností vozu. Světlá výška je 243 mm, zatímco u běžného modelu 223 mm. Maximální nájezdový úhel se zvětšil na 35° z původních 30,4° a přejezdový činí 24°, zatímco dříve byl 22,2°. Zvětšením světlé výšky o 20 mm a použitím větších pneumatik vzrostla celková výška vozidla o 40 mm.

Mezi další nápadné změny patří mohutné rozšíření podběhů kol, které má nabídnout lepší ochranu karoserie při jízdě extrémně náročným terénem. Prvky, které na první pohled už vidět nejsou, jsou ochranné kryty spodku vozidla. Chrání motor, převodovku, hnací hřídel a palivovou nádrž.

Podobu sedmnáctipalcových kol z lehkých slitin navrhla společnost Arctic Trucks. Úkolem 32“ pneumatik je vylepšit záběr v terénu a současně zachovat jízdní vlastnosti na silnici. V pneumatikách mohou řidiči snižovat tlak, takže v měkkém terénu (například měkký písek, sníh) lze jejich záběr ještě zvýšit.

Nissan Navara AT

Zákazníci si z volitelných doplňků mohou vybrat také šnorchl a uzávěrku předního diferenciálu. Šnorchl se připevňuje k přednímu sloupku a dokáže navýšit brodivost na 800 mm (o 200 mm víc než u běžného modelu). Šnorchl zlepší nasávání vzduchu i ochranu motoru před vniknutím vody a prachu.

O co nejlepší záběr na každém druhu povrchu se stará uzávěrka předního diferenciálu, který spolupracuje se standardně dodávanou uzávěrkou zadního diferenciálu.

Standardní výbava zahrnuje asistenty rozjezdu do kopce a pro sjíždění svahů, inteligentní nouzové brzdění a panoramatický kamerový parkovací systém.

Jako každé lehké užitkové vozidlo Nissan nabízí i Navara Off-Roader AT32 záruku na 5 let/160 000 km. Společnost Arctic Trucks navíc poskytuje pětiletou záruku na nové díly.

Nissan Navara AT

Komentáře ke článku