Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Apple má problém s Carplay

Apple má problém s Carplay

Poslední update se neobešel bez problémů

Poslední update Apple Carplay přinesl skvělou zprávu všem uživatelům aplikací Google Maps a Waze. Nově je totiž bylo možné používat už i jako aplikaci přímo v infotainmentu. Dlouho očekávaný krok učinil Apple na začátku března, a to s novým operačním systémem iOS 12.

Majitelé vozů s podporou Apple Carplay se tak již nemusejí trápit s nechvalně proslulou aplikací Apple Mapy, která byla doposud jedinou možností, jak přes telefon v rozhraní navigovat. Podle posledních informací se ale uvedení do provozu neobešlo bez problémů. Systém není tak rychlý jako Apple Mapy a často mívá zpoždění.

Problém se nejvíce vyskytuje u rádií a infotainmentů z druhovýroby. Důvodů je hned několik. Co se týče aplikací od třetí strany, je Apple velmi přísný. Vyžaduje upravené ovládání i vzhled. To vyžaduje velké zásahy do aplikací, které mohou vést k jejich zpomalení a i ztrátě stability. Některé užitečné prvky aplikace Waze jsou také pasé. Nefunguje automatické označování míst, která často navštěvujete a také oznámení, že jste překročili povolenou rychlost v dané oblasti. Apple se zatím k celé věci nevyjádřil.

Komentáře ke článku