Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Příští generace BMW 3 GT už nebude

Příští generace BMW 3 GT už nebude

Obliba SUV srazila přehlížený fastback

Když se v roce 2013 objevila variace na třetí sérii BMW, rozšířená do všech stran, vyšší a s větším kufrem, horko těžko si hledala své publikum. „Trojka“ na chůdách sice nabídla více prostoru, ale řidiče tolik jako klasická verze neuspokojila, což se dalo čekat. V nové generaci, která se představila na letošním pařížském autosalonu, tak již nemá místo.

Potvrdil to šéf globálního vývoje Klaus Fröhlich: „Věci se mění. Když jsme dělali GT, viděli jsme na demografické změně, že lidé chtějí sedět o trochu výš. Ale když se podíváte na modely X1 a X3, můžete v nich sedět vysoko a zároveň se cítit mladší. Tento segment je tak pod tlakem SUV, která nemají nevýhodu ve vyšší spotřebě nebo manipulací při jízdě."

Myšlenka modelu 3 GT spočívala v poskytnutí zákazníkům oblíbené řady 3, která však bude mnohem prostornější a nabízela by vyšší posezení za volantem, ale přitom je nenutila kupovat SUV. V nové generaci G20 už tento derivát nemá místo. Větší bratr z rodiny GT, vycházející ze série 5, ovšem stále v nabídce zůstává. Alespoň prozatím.

 Nová generace legendární třetí řady od BMW

 

Komentáře ke článku