Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Varroc otevřel v Rychvaldu novou halu

Varroc otevřel v Rychvaldu novou halu

Bude v ní vyrábět inteligentní světlomety

Otevření již páté výrobní haly vybavené špičkovými technologiemi umožní společnosti Varroc Lighting Systems nabídnout práci s vyšší přidanou hodnotou až 200 zaměstnancům se středoškolským a vysokoškolským vzděláním.

Varroc Rychvald

Rozšířením výrobních kapacit v duchu trendu Průmyslu 4.0 posiluje Varroc své postavení v oblasti vnějšího osvětlení pro automobilový průmysl. Celkově navýší svou produkci o jeden milion světlometů ročně.

Klíčovou součástí nového objektu bude po kompletním náběhu výroby pět linek. Jejich součástí jsou plně automatické vstřikovací lisy pro výrobu plastových komponent, hard coat linky, na nichž se povrch ztvrzuje lakem jako ochrana před UV zářením, a linky pro kompletaci světlometů. V objektu fungují pokročilé sledování toku materiálů i inteligentní řízení logistiky.

Varroc Rychvald

Zajímavostí haly je prediktivní údržba zařízení díky průběžnému sběru dat z jednotlivých technologií. Moderní budova je navíc díky důmyslnému systému světlovodů, vzduchotechniky a využití odpadního tepla energeticky úsporná. V hale se budou vyrábět jak zadní svítilny, tak inteligentní přední světlomety s technologií LED a Matrix, takzvaná adaptivní dálková světla.

K výrobnímu a vývojovému testování světelných technologií slouží v Rychvaldu špičkový fotometrický sál vybavený nejnovějším goniometrem a dalšími přístroji určenými pro testy. Pro prezentaci nejpokročilejších světelných technologií používá společnost novinku, která je produktem vlastního vývoje, tzv. ADB demobox. Jedná se o uživatelsky přívětivé zařízení s dotykovou obrazovkou, jejímž prostřednictvím lze ovládat světelné technologie jednotlivě.

Varroc Rychvald

Komentáře ke článku