Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Karoq Scout

Škoda Karoq Scout

Terénní verze kompaktního SUV s pohonem všech kol

Navzdory dlouhým dodacím lhůtám rozšiřuje Škoda nabídku úspěšné kompaktní řady SUV o variantu Karoq Scout s vylepšenými předpoklady pro jízdu v terénu. Standardně se dodává s pohonem všech kol a paketem pro špatné cesty, tedy s krytem motoru a přídavnými ochrannými díly podvozku. Plastové díly kolem vozu chrání karoserii ve městě i v terénu.Robustní charakter zvýrazňují stříbrné prvky na přídi, zádi i po stranách karoserie a osmnáctipalcová leštěná kola z lehké slitiny Braga v antracitovém odstínu.

Škoda Karoq Scout

V interiéru zaujmou multifunkční volant a na přání dostupný virtuální kokpit. Díky němu si může řidič nastavit displej v roli přístrojového panelu podle svých preferencí. Při tom má k dispozici několik režimů zobrazení.

Konektivitu zajišťuje technologie SmartLink+, která pracuje se standardy Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink a SmartGate. Aplikace Škoda Media Command umožňuje ovládání funkcí infotainment systému až na dvou tabletech připojených přes Wi-Fi.

Mobilní online služby Škoda Connect zahrnují Infotainment Online, Care Connect a Tísňové volání. Do Infotainment Online patří například Dopravní informace online. Služby Care Connect zahrnují také Proaktivní servisní službu, která v případě potřeby zajistí spojení se zákaznickým nebo odborným servisem. Tísňové volání se aktivuje automaticky v případě spuštění zádržných bezpečnostních systémů. Mimo to ho lze ovládat i manuálně.

Škoda Karoq Scout

Základní motorizaci představuje jednotka 1,5 TSI/110 kW (150 k) s filtrem pevných částic, která je standardně dodávána s automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG. Dále jsou v nabídce dva turbodiesely, které jsou vybaveny systémem SCR se vstřikováním AdBlue a filtrem pevných částic. Motor 2,0 TDI/110 kW (150 k) s točivým momentem 340 N.m je standardně dodáván se šestirychlostní přímo řazenou převodovkou, na přání i s automatickou sedmistupňovou DSG. Nejvýkonnější je 2,0 TDI/140 kW (190 k) s automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG.

Inteligentní řízení pohonu všech kol nejnovější generace rozděluje točivý moment na jednotlivá kola vozu v závislosti na aktuálních podmínkách. Při jízdě v přímém směru jsou poháněna převážně přední kola, což snižuje spotřebu paliva. Standardně dodávaná volba jízdního profilu Driving Mode Select obsahuje i speciální tlačítko Off-road pro jízdu mimo zpevněné cesty.

Objem zavazadlového prostoru se pohybuje od 479 do 1810 l podle polohy zadních sedadel.

Škoda Karoq Scout
Škoda Karoq Scout
Škoda Karoq Scout
Škoda Karoq Scout

Komentáře ke článku