Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Kodiaq GT

Škoda Kodiaq GT

První SUV-kupé značky exkluzivně pro čínský trh

Škoda Kodiaq GT bude novým vrcholným modelem české značky v Číně. Exkluzivně pro čínský trh připravené první SUV-kupé je novým nositelem image na nejdůležitějším odbytišti značky. Čína tak bude jedinou zemí na světě, ve které bude Škoda nabízet celkem čtyři modely kategorie SUV - Kamiq, Karoq, Kodiaq a Kodiaq GT.

Škoda Kodiaq GT

S tímto modelem nabídne Škoda poprvé v segmentu SUV vůz, v němž se bude snoubit robustnost a univerzálnost SUV se sportovní elegancí a dynamikou kupé. Značka tak osloví nové skupiny zákazníků, orientované na životní styl. Svou oficiální premiéru v Číně bude mít vůz na autosalonu Guangzhou Motor Show, který se bude konat od 16. do 25. listopadu 2018.

Kodiaq GT je dlouhý 463 cm. Mohutný vzhled vozu posilují LED světlomety. Jde o první sériový model značky s nápisem Škoda hůlkovým písmem uprostřed pátých dveří.

Díky WiFi připojení a rozhraní MirrorLink, Apple CarPlay nebo Baidu’s Carlife je neustále online a poskytuje nejmodernější úroveň konektivity.

Nabídka pohonů zahrnuje motor 2,0 TSI/137 kW (186 k) s pohonem předních kol a 2,0 TSI/162 kW (220 k) s pohonem všech kol a sedmistupňovou převodovkou DSG. O maximální bezpečnost se starají četné asistenční systémy jako Blind Spot Detect, Front Assist a Adaptivní tempomat (ACC) s funkcí stop-go.

V růstových plánech Škody v Číně hrají důležitou roli hlavně modely kategorie SUV. V roce 2017 dodala automobilka tamním zákazníkům 325 000 vozů - v celosvětovém měřítku tedy každý čtvrtý vůz značky Škoda.

Dr. Ralf Hanschen, prezident společnosti Škoda China, říká: „Škoda Kodiaq GT je důležitým milníkem strategie značky Škoda v Číně. Jde o první SUV kupé, které v naší modelové paletě nabídneme na čínském trhu. Jsme přesvědčeni, že tento sportovní a stylový vůz osloví nové skupiny zákazníků a nabídne jim ještě působivější jízdní zážitky.“

Škoda Kodiaq GT

Komentáře ke článku