Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Londýn bez emisí

Londýn bez emisí

Finanční čtvrť chce určit nový trend

Finanční centrum Londýna se chystá rozetnout svou dopravní infrastrukturu vedví. Do pětadvaceti let se chce stát první londýnskou čtvrtí s nulovými emisemi.

Bohatá finanční čtvrť, známá také jako Square Mile (nebo City), je plná nadnárodních společností v impozantních budovách, které dominují celému městu. Podle nejnovějších informací se právě zde připravuje dlouhotrvající plán ke snížení emisí v celé čtvrti na nulu, a to v horizontu 25 let.

Podle Chrise Haywarda, šéfa plánování infrastruktury v této čtvrti, se tento plán stane „budoucí vizitkou tohoto světového, obchodního a kulturního centra". Uvedl také, že 93 % z půl milionu lidí, kteří zde pracují, používá veřejnou dopravu. Tato strategie prý povzbudí lidi v chození do práce pěšky a pomůže snížit rychlost v regionu na 15 mil za hodinu (24 km/h). 

Hayward dále pokračoval: "Po dokončení bude tato dopravní strategie transformativní, aby se zajistilo, že Square Mile zůstane v nadcházejících letech zdravým, přístupným a bezpečným obchodním a kulturním centrem a skvělým místem k životu, práci a návštěvě."

Cílem strategie je snížení dopravy v regionu o polovinu. A vzhledem k tomu, že i vozy městské hromadné dopravy a taxislužby budou muset být bezemisní, bude to možná i víc než polovina. V podstatě se dá říct, že se ze srdce Londýna stane jeden velký chodník.

Komentáře ke článku