Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

K vysavačům elektroauta

K vysavačům elektroauta

Společnost Dyson potvrzuje plány na výrobu elektromobilů

Výrobce vysavačů, fénů, ventilátorů a dalších domácích elektrických spotřebičů společnost Dyson potvrzuje, že v roce 2021 hodlá představit své první elektrické vozidlo.

Dyson

Společnost Dyson na vývoji vozidel s elektrickým pohonem pracuje od roku 2014. Roku 2017 oficiálně potvrdila, že se hodlá zařadit mezi producenty elektromobilů. Do tohoto dlouhodobého projektu investuje 2,5 miliardy liber. Další miliardu liber vloží do vlastního vývoje akumulátorů.

Počátkem roku společnost Dyson oznámila, že investuje 200 milionů liber do nových budov a zkušebních zařízení ve svém areálu na letišti Hullavington Airfield ve Velké Británii. Zde v Dysonově technologickém kampusu tým 400 inženýrů vyvíjí nové vozidlo s elektrickým pohonem.

Nyní firma oficiálně oznámila, že její vedení rozhodlo o vybudování prvního vlastního výrobního závodu na automobily v Singapuru. Spuštění provozu ve dvoupodlažním výrobním zařízení je naplánováno na rok 2020.

Generální ředitel společnosti Dyson Jim Rowan uvedl: „Rostoucí tým pro oblast automobilového průmyslu společnosti Dyson dosahuje vynikajícího pokroku ve vývojových aktivitách v nejmodernějších hangárech na letišti Hullavington ve Wiltshire. Nyní musíme rychle postupovat k výrobě a montáži. Rozhodnutí o tom, kde se bude naše auto vyrábět, je velmi komplexní, založené na dodavatelských řetězcích, přístupu na trhy a dostupnosti odborných znalostí, které nám pomohou dosáhnout našich ambicí. Vedení společnosti Dyson nyní rozhodlo, že naše první automobilové výrobní zařízení bude v Singapuru. V prosinci začneme s výstavbou, kterou dokončíme v roce 2020. Historie značky Dyson v Singapuru začala před 11 lety s malým inženýrským týmem, který vyvinul vysokorychlostní digitální elektromotory. Nyní zde zaměstnáváme 1100 lidí a v Singapuru jsme vyrobili více než 50 milionů vysokorychlostních motorů Dyson Digital Motors.“

 

Komentáře ke článku