Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

DS X E-Tense

DS X E-Tense

Asymetrická vize automobilového luxusu v roce 2035

Designéři týmu DS se od prvních nákresů studie DS X E- Tense inspirovali světem luxusu budoucnosti a opatřili ji vysněnými technologiemi, které bude ještě třeba dovyvinout. Představovali si, jak by chtěli zákazníci žít a prožívat radost z jízdy ve voze DS v roce 2035. Snoubí se v něm intenzivní požitek z jízdy s obrovským výkonem a francouzský životní styl.

DS X E-Tense

DS X E-Tense má elektrický pohon vyvinutý divizí DS Performance, která se podílí na tvorbě pohonné jednotky monopostů formule E. Odtud je také převzat trakční elektromotor o výkonu 200 kW (272 k). Zatímco akumulátory jsou vzadu, trakční elektromotory a převody jsou vpředu a pohánějí přední kola.

Jde o duální automobil, pro který je typická asymetrie - na jedné straně je kokpit, byť jde o vozidlo umožňující plně autonomní řízení, a na druhé luxusní kabina. V interiéru je patrná inspirace francouzskými módními salony, například na proplétané kůži, která je dílem sedlářských mistrů DS, nebo na technice využívající peří, kterou vyvinula firma Maison Lemarií. Hodinářská firma BRM zase dodala virtuální hodiny a značka Focal audiovýbavu.

DS X E-Tense
DS X E-Tense
DS X E-Tense
DS X E-Tense

Komentáře ke článku