Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Fiat Dobló Cargo Natural Power

Fiat Dobló Cargo Natural Power

Dodávka na zemní plyn

Řada užitkových vozidel Fiat Professional s dvoupalivovým pohonem, spalujících benzin a zemní plyn, zahrnuje čtyři modely: Fiorino, Dobló Cargo, Ducato a Ducato Panorama a Panda Van.

Fiat Professional na veletrhu užitkových vozidel v Hannoveru představil vůz Dobló Cargo Natural Power s dvoupalivovým motorem 1,4 16V T-JET Natural Power, který má nejvyšší výkon 88 kW (120 k) jak při spalování benzinu, tak i zemního plynu. Největší točivý moment dosahuje 206 N.m při 3000/min. Pružnost motoru redukuje četnost řazení šestirychlostní převodovky. Pro okamžitou reakci stačí jemné stlačení pedálu plynu. Zásluhu na tom má mj. turbodmychadlo s nízkou setrvačností.

V porovnání s verzí se vznětovým motorem je objem nákladového prostoru shodný, a sice 4,6 m3 s nosností až 980 kg, protože nádrže na zemní plyn jsou umístěné pod podlahou. Celková kapacita čtyř nádrží u krátké verze činí 95 l, což odpovídá 16 kg zemního plynu. Verze Cargo s dlouhým rozvorem disponuje pěti nádržemi s objemem 130 l, což je ekvivalentem 22 kg zemního plynu. V obou případech lze počítat také s nádrží na 22 l benzinu.

Pro vozidlo je připravena řada doplňků pro různé oblasti podnikání, například modulární policový a zásuvkový systém instalovaný na jeho obou stranách.

Ford Doblo Natural Power

 

Komentáře ke článku