Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Audi navrhlo elektromobil pro animovaný film

Audi navrhlo elektromobil pro animovaný film

V hlavních rolích Will Smith a elektrický supersport

Automobilka Audi navrhla koncepční vůz pro animovaný film Spies in Disguise (v české distribuci pod názvem Špioni v převleku). Při navrhování virtuálního elektromobilu, pojmenovaného RSQ e-tron, neměli designéři téměř žádné hranice.

Vůz je navržen tak, aby představoval budoucnost mobility na naší planetě. Audi jej navrhlo v úzké spolupráci s Blue Sky Studios, dceřinou firmou společnosti Twentieth Century Fox. Hraje hlavní roli spolu s agentem Lancem Sterlingem, s nímž tvoří dokonale se doplňující dvojici. Kromě vychytávek pro agenty nabízí i zcela autonomní jízdu a další inteligentní asistenční systémy.

Vůz vznikne pouze ve virtuálním světě a není v plánu jej přetvořit ve skutečný model. „Audi vytváří design digitálně, bez ohledu na to, zda se jedná o animovaný film nebo proces návrhu reálného modelu,“ říká Frank Rimili, vedoucí třetího studia pro vnější design ve společnosti Audi AG. „V designu značky Audi se snoubí digitální vizualizační metody s řemeslnou precizností. Díky tomu lze i při vývoji virtuálního koncepčního vozu, jakým je Audi RSQ e-tron, precizně realizovat futuristické stylistické prvky.“

„Audi a Twentieth Century Fox úspěšně spolupracují již dlouho dobu. Našemu partnerovi Audi se v akční komedii Špioni v převleku podařilo geniálně vkročit do světa animovaného filmu. Vůz Audi RSQ e-tron jsme vyvinuli společně. Pro hlavní postavu Lanceho Sterlinga je ideálním automobilem, který je na míru střižený pro práci agenta a zároveň reprezentuje elektrickou mobilitu made by Audi,“ tvrdí Erin Williamsová, viceprezidentka společnosti Twentieth Century Fox, odpovědná za marketingová partnerství.

Spolupráce Audi a filmového studia bude pokračovat i v roce 2019, kdy se stejnými představiteli natočí ještě krátký film. Bude mít premiéru v září příštího roku a hlavní role se zhostí Will Smith. 

 

 

Komentáře ke článku