Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volkswagen Tarok Concept se představil v Brazílii

Volkswagen Tarok Concept se představil v Brazílii

Studie středního pick-upu

Na mezinárodním autosalonu v Sao Paulu Volkswagen představil koncept pickupu Tarok. Ač jej označuje jako koncept, je jisté, že se bude vyrábět - brzy se začne prodávat v Brazílii a poté se rychle se rozšíří do celého světa. Ostatně při představení Volkswagen tento vůz označil jako „avantgardní pick-up s potenciálem posílit modelové řady Volkswagen na globálních trzích". Na kterých a zda mezi nimi bude i Evropa, Volkswagen zatím neuvedl.

Volkswagen Tarok Concept

Tarok je o něco menší než Amarok a je mnohem víc zaměřený lifestylově. Volkswagen popisuje Tarok jako kombinaci „digitálně propojeného SUV“ a „šikovně navrženého pětimetrového pick-upu".

Dokladem toho, že se jedná o pick-up určený pro sériovou výrobu, je skutečnost, že Tarok Concept využívá všudypřítomnou modulární platformu známou z koncernových osobních automobilů MQB. Vystavený koncept je vybaven čtyřválcovým motorem 1,4 TSI/110 kW (150 k), který používá jako palivo čistý ethanol (E100) nebo směs benzinu a ethanolu E22. Je propojen se šestistupňovou automatickou převodovkou a stálým pohonem všech kol 4Motion. V sériové podobě dostane také turbodiesel 2,0 TDI/110 kW (150 k).

Volkswagen Tarok Concept

Zajímavostí Taroku je variabilní ložná plocha, kterou lze propojit s kabinou díky sklopné zadní stěně. Ta umožňuje prodloužit nákladovou plochu do pětimístné kabiny se dvěma řadami sedadel (Double Cab). Dalšími zajímavostmi jsou stropní lišty inspirované karoserií typu Targa a příď s trojrozměrným světelným pásem z LED, připomínající koncept velkého pick-upu Volkswagen Atlas Tanoak.

V interiéru je moderní přístrojová deska, tvořená virtuálním kokpitem s velkým centrálním dotykovým displejem. Dokonce i ovládací prvky klimatizační jednotky jsou digitální a chráněné plastovým krytem.

Volkswagen Tarok Concept
Volkswagen Tarok Concept
Volkswagen Tarok Concept

Komentáře ke článku