Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Veterány se sjíždějí do Letňan

Veterány se sjíždějí do Letňan

Začíná premiérový ročník přehlídky Classic Expo

Na pražském výstavišti PVA Expo v Letňanech si od zítřka dávají dostaveníčko automobilové klasiky společně se svými majiteli. Až do neděle zde bude probíhat premiérový ročník přehlídky Classic Expo.

Jak už název napovídá, zaměřuje se na vozidla, jimž jsme si zvykli říkat veterány. Zastoupena budou jak ta v již pokročilejším věku, tzv. oldtimery, tak jejich mladší příbuzní, tedy youngtimery.

Ústředním bodem výstavy bude expozice několika desítek vozů Porsche, připravená při příležitosti sedmdesátého výročí existence tohoto legendárního výrobce.

K vidění bude rovněž Rolls-Royce Silver Wraith, který se kdysi účastnil korunovace současné britské panovnice Alžběty II. Sportovněji založené návštěvníky nesporně nadchnou vzácná Tatra T605 Monopost nebo Porsche 911 4x4 v úpravě, používané v jezdecké škole slavného soutěžáka Johna Hauglanda.

Spektrum zastoupených značek je však mnohem širší. Najdeme v něm samozřejmě domácí Škodu, ale i Mercedes, Jaguar, Bugatti, Mini, Volkswagen či Fiat. Příznivce amerických aut potěší fordy, dodge či chevrolety. Dohromady to bude více než stovka zajímavých kousků.

Classic Expo je spolu se sesterskou výstavou Racing Expo otevřeno v pátek 9. listopadu od 10 do 19 hodin, v sobotu 10. listopadu od 10 do 18 hodin a v neděli 11. listopadu od 10 do 17 hodin. Ceny vstupenek začínají na 150 Kč.

 

 

 

Komentáře ke článku