Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lexus ES 300h má české ceny

Lexus ES 300h má české ceny

Dostupná limuzína s prémiovou výbavou

České zastoupení automobilky Lexus zahájilo předprodej nové luxusní limuzíny Lexus ES 300h. Vůz dostal zbrusu novou platformu GA-K (Global Architecture-K), díky které získal nízké těžiště a široký rozchod kol. I díky tomu působí na první pohled elegantně a majestátně. Dostupný je v deseti odstínech karoserie a bohaté jsou i možnosti čalounění sedadel a obložení interiéru.

Největším lákadlem je ale určitě hybridní pohon. Ten pramení z kombinace zážehového dvoulitrového čtyřválce o výkonu 178 koní a elektromotoru o výkonu 120 koní. Dohromady je to tedy 298 koňských sil, které k řidiči promlouvají přes elektronicky řízenou převodovku s plynule měnitelným převodem E-CVT. To vše s kombinovanou spotřebou 4,7 litru na 100 kilometrů. Další výhodou, zejména pro občany hlavního města, je parkování hybridů ve všech modrých a fialových zónách po celé Praze zdarma.

Lexus ES 300h je nabitý nejmodernější technologií, a to včetně paketu Lexus Safety System+, který mimo jiné zahrnuje i funkce rozpoznávání cyklistů a chodců v noci, asistenta pro sledování stopy a dvoustupňový systém adaptivních dálkových světel.

Ceny nového ES 300h začínají na 1 140 496 Kč bez DPH, nicméně na prvních padesát kusů platí do vyprodání zásob limitovaná nabídka First Edition, v jejímž rámci je verze vozu Elegance Plus již za 999 000 Kč bez DPH. Pro řidiče, kteří rádi ostřeji laděné modely, nabízí Lexus verzi F Sport Plus, která zahrnuje devatenáctipalcová litá kola a sportovní sedadla v designu F Sport, čtyři jízdní režimy nebo systém adaptivního odpružení zavěšení kol. Cena se zvýhodněním je v tomto případě 1 099 000 Kč bez DPH.

Komentáře ke článku