Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia e-Soul v LA

Kia e-Soul v LA

Nová generace crossoveru s elektrickým pohonem

Společnost Kia Motors America na autosalonu v Los Angeles představila novou generaci crossoveru e-Soul s elektrickým pohonem z produkce korejského závodu Gwangju. Na evropských trzích bude uvedena v příštím roce.

Kia eSoul

Nový e-Soul používá lithio-ion-polymerový akumulátor s kapalinovým chlazením a kapacitou 64 kWh. Výsledky dojezdu podle amerického standardu EPA se očekávají počátkem roku 2019.

Nová generace nově nabízí výkon 150 kW (200 k) s točivým momentem 395 N.m (proti 285 N.m u odcházející generace). Podstatně se zlepšilo i jízdní chování a jízdní dynamika, mj. i díky novému nezávislému zavěšení zadních kol.

Kia eSoul

Nový e-Soul nabízí řadu nástrojů k rekuperaci energie:
- Čtyři jízdní režimy (Eco, Comfort, Sport a Eco+), které automaticky přizpůsobují výkon trakčního motoru, rekuperační brzdění, nastavení klimatizace a vyhřívání
- Chytré rekuperační brzdění, ovládané páčkami na sloupku řízení, umožňuje řidiči zpomalovat vozidlo a získávat elektřinu přeměnou kinetické energie v elektrickou, a tak prodlužovat dojezd. Řidič volí ze čtyř úrovní rekuperačního brzdění (0 až 3) v závislosti na jízdních podmínkách
- Funkce Brake and Hold umožňuje pomocí páčky pod volantem zpomalit vozidlo úplně do zastavení a při jízdě používat jen akcelerační pedál
- Systém chytrého rekuperačního brzdění přizpůsobuje svůj účinek v závislosti na vozidle jedoucím vpředu a zajišťuje hladší zpomalování po uvolnění akceleračního pedálu, zejména při sjíždění prudkých svahů.

Kia eSoul
Kia eSoul
Kia eSoul

Komentáře ke článku