Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Svátek drifterů v Jižní Africe

Svátek drifterů v Jižní Africe

Vítězi se stali Saito a Kristoffersson

Jako součást závěrečného podniku MS v rallyekrosu se v jihoafrickém Carnival City u Johannesburgu uskutečnilo klání Gymkhana GRiD. Společně s hvězdami tohoto seriálu se na něm představili ti nejlepší drifteři z celé zeměkoule.

Pravděpodobně nejkvalitnější podívanou předvedla japonská legenda Daigo Saito s tisícikoňovým Chevroletem Corvette. Osmatřicetiletý závodník vyhrál třídu RWD.

Mezi rallyekrosaři v kategorii All-Wheel Drive zvítězil již podruhé v řadě dvojnásobný šampion FIA World Rallycross Johan Kristoffersson. Největším soupeřem mu byl Petter Solberg. Časy, které oba Skandinávci zajížděli, byly prakticky totožné, rozdíly činily maximálně desetiny sekundy. Jako třetí se umístil sedmnáctiletý Solbergův syn Oliver.

 

Vyvrcholením akce byl souboj Saita s Kenem Blockem ve finále Smoke and Style. „Strašně jsem si to užil. Ve své poslední jízdě jsem přes kouř a kusy spálených pneumatik skoro nic neviděl, ale plyn jsem držel přibitý k podlaze. A o tom přesně Gymkhana GRiD je. Daigo předváděl se svoji corvettou celý víkend skvělou práci a triumf si rozhodně zasloužil. Gymkhana GRiD není o tom, kdo má nejsilnější auto s největším počtem koní, ale o řidičských dovednostech a přesnosti. Jediná chyba vás může vyřadit,“ prohlásil Block, pilotující Ford Mustang Hoonicorn RTR V2, disponující 1400 koňskými silami.

 

 

 

 

Komentáře ke článku