Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Scala těsně před odhalením

Škoda Scala těsně před odhalením

Světová premiéra kompaktního modelu v Tel Avivu

Město Tel Aviv patří k celosvětově nejvýznamnějším hotspotům pro IT-startupy. Pro světovou premiéru nového modelu Škoda Scala by se tak sotva dalo najít vhodnější místo. Kompaktní model totiž zaujme špičkovou konektivitou a udělal velký krok vpřed také díky novým mobilním online službám infotainmentu.

Česká automobilka má ale také mnoho dalších důvodů, proč uspořádat dnešní světovou premiéru na pobřeží Středozemního moře. Prostřednictvím svého importéra Champion Motors je Škoda nejsilnější evropskou značkou v Izraeli. Obě společnosti v Tel Avivu také provozují společný podnik Škoda Auto DigiLab Israel.

Škoda Auto zde spolupracuje s inovativními startupy v oblasti digitalizace a služeb mobility. Úspěch značky Škoda v Izraeli má dlouhou tradici. První vozy sem Škoda dovezla už v roce 1991. Dosud Škoda do Izraele dodala více než 200 000 vozů a je tak nejsilnější evropskou značkou v zemi. V uplynulých deseti letech své dodávky zákazníkům zvýšila téměř na čtyřnásobek a tržní podíl se od roku 2011 zdvojnásobil ze 4,1 % na 8,0 %. Izraelským zákazníkům bylo od ledna do začátku listopadu 2018 dodáno kolem 20 000 vozů. Česká automobilka tak na izraelském automobilovém trhu zaujímá čtvrté místo.

Trvá asi měsíc, než jedno vyrobené vozidlo doputuje do Izraele. Automobily se přepravují lodí ze slovinského Koperu do izraelského Ašdodu.

Fleetové vozy činí přibližně 50 % z celkového prodeje společnosti v Izraeli. Kromě mnoha bankovních, obchodních nebo telekomunikačních společností se na její vozy spoléhají také izraelská ministerstva a další státní instituce. Jen v roce 2016 dodala společnost Champion Motors vládním institucím zhruba 850 vozů. Různá ministerstva používají více než 700 vozů Škoda Octavia, přes 100 automobilů Škoda Superb slouží policejním složkám a několika ministerstvům. K tomu je nutno připočíst dalších téměř 40 superbů, používaných ministry, vrchními soudci a ministerskými tajemníky.

Tři největší izraelští fleetoví zákazníci z finančního sektoru objednali celkem 1200 vozů Škoda, což odpovídá více než 40 procentům jejich celkového objemu služebních aut. Navíc je firma Škoda Auto pevně etablována jako fleetový partner i v izraelském sektoru špičkových technologií. Místní pobočky známých globálních společností také vlastní velký vozový park tvořený vozy Škoda.

Škoda Auto DigiLab je zastoupena společným podnikem v IT hotspotu. Škoda Auto DigiLab a izraelský dovozce značky Škoda Champion Motors založily v roce 2017 společný podnik v Tel Avivu. Cílem partnerství je pravidelná výměna zkušeností s regionálními hráči na IT scéně, firmami a univerzitami.

V současné době je v Izraeli více než 6000 startupů, přibližně 300 institucí pro výzkum a vývoj nadnárodních společností a stovky high-tech společností. Automobilový sektor je v Izraeli klíčovým hnacím motorem i uživatelem tohoto dynamického vývoje. Více než 500 startupů a výzkumných uskupení v Izraeli je v současnosti zapojeno do projektů v automobilovém odvětví, což je šestkrát více než v roce 2013.

Přímý přenos z premiéry lze sledovat prostřednictvím livestreamu na Škoda Storyboardu, na YouTube, Twitteru a Facebooku.

Termín: čtvrtek, 6. prosince od 18:30

Livestream: http://www.skoda-storyboard.com

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=EEX78Di9hrw

Twitter: https://twitter.com/skodaautonews

Facebook: https://www.facebook.com/skoda/

 

 

Komentáře ke článku