Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová Toyota Supra na uniklé fotografii

Nová Toyota Supra na uniklé fotografii

Od konceptu se moc neliší

Oficiální odhalení čeká očekávaný sportovní vůz již za pár dní. Největší nedočkavci však nemusejí čekat na autoshow v Detroitu. Na internet unikla první fotografie.

Pátá generace japonského sportovního vozu Toyota Supra je velmi ostře sledována. V posledních letech se komunita fanoušků těchto vozů nadmíru rozrostla a zarputilí nadšenci sledují každý pohyb automobilky. 

I když bude nová Supra sdílet platformu s německým roadsterem BMW Z4, vzhledově se velmi liší. Toyota vypadá mnohem agresivněji a i o něco elegantněji. BMW je oproti tomu zase ostré a tak trochu zkrocené. Na uniklé fotografii je vidět přední část vozu, která potvrdila spekulace, že se sériová podoba nebude tolik lišit od konceptu FT-1 z roku 2012.

Rozdíly od konceptu samozřejmě jsou. Nasávací otvor v předním nárazníku je trochu upravený a níže k silnici. Na kapotě již není průhledný otvor, skrz který by byl vidět motor. Při pohledu na sériovou podobu však vyvstává jedna otázka. Kam mají v plánu dát registrační značku?

Neznámou zatím zůstává záď automobilu. Podle přední části však očekáváme, že ani ta zadní se od konceptu nebude moc lišit. Pod kapotou by se měl objevit mimo jiné i dvakrát přeplňovaný motor od BMW s výkonem 450 koní. O dynamiku tak nebude nouze. První kusy by měly jít do prodeje již během příštího roku. Cena zatím není známa.

 

Komentáře ke článku