Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nové ekologické zóny v Nizozemsku

Nové ekologické zóny v Nizozemsku

Starší diesely nesmějí do Arnhemu

Také v Nizozemsku přitvrdili v boji proti starým automobilům. Nejnověji se k městům, která limitují jejich vjezd, přiřadil Arnhem.

Dějiště jedné z nejslavnějších operací druhé světové války nyní nepustí nejen na legendární „příliš vzdálený“ most, ale do celého centra vozidla se vznětovými motory, vyrobená před rokem 2005. Dosud se toto opatření vztahovalo jen na užitkové vozy nad 3,5 tuny.

 

Na proslavený most v Arnhemu nyní nesmějí starší auta se vznětovými motory

Jde zatím o nejpřísnější vyhlášku v zemi. V metropoli Amsterdamu nesmějí do ekologických zón osobní auta uvedená do provozu před rokem 2000 a mopedy před rokem 2011. V Rotterdamu platí zákaz vjezdu pro diesely s datem výroby 2001 a dřívějším a rovněž pro automobily se zážehovými jednotkami, starší 16 let.

 

Různé formy restrikce jsou zavedeny také v Bredě, Delftu, Den Haagu, Eindhovenu, Leidenu, Maastrichtu, Rijswijku, `s-Hertogenboschi a Tilburgu. Ve všech případech je jejich dodržování striktně kontrolováno pomocí kamer a porušení pokutováno (bez pardonu pro cizince).

Komentáře ke článku