Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Jak budou podle dětí vypadat auta budoucnosti

Jak budou podle dětí vypadat auta budoucnosti

Třináctý ročník výtvarné soutěže Toyoty

Již po třinácté pořádá Toyota globální výtvarnou soutěž Dream Car Art Contest. Tradičně v ní dosahují velkých úspěchů i děti z České republiky.

Konkurence je přitom obrovská, protože každoročně je do ní zasláno přes milion obrázků, jejichž autoři na nich zachycují svoji vizi automobilu budoucnosti. Finalisté jsou pozváni s celou rodinou na slavnostní vyhlášení výsledků do Japonska.

Oceněni jsou však i vítězové národního kola, a to kupříkladu hoverboardem, stavebnicí Lego, dronem, tričkem nebo modelem Toyoty Yaris WRC.

Účastnit se mohou mladí kumštýři ve věku do 15 let. Podle data narození jsou rozděleni do tří kategorií – do osmi let, od osmi do jedenácti let a od jedenácti do patnácti let. Svoji představu zachycují na papír formátu A3 pastelkami nebo vodovými barvami, ale povolené jsou i koláže. Uzávěrka pro zasílání prací je 28. února 2019, nejlepší z českého kola budou oznámeni v průběhu března.

 

Komentáře ke článku