Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Zákazy vjezdu aut se vznětovými motory se množí

Zákazy vjezdu aut se vznětovými motory se množí

Na řadu už přišel i Berlín

Zákaz vjezdu aut se staršími vznětovými motory se vznáší i nad Berlínem. Paradoxem je, že městská samospráva je proti, nicméně ji k tomu tlačí státní orgány.

Spor skončil až u nejvyššího správního soudu, který opatření posvětil. Berlínský senát má ještě možnost odvolání, málokdo ale věří v jeho úspěšnost. Pokud se nestane zázrak, nebudou smět od poloviny tohoto roku vjíždět vozidla, vybavená diesely plnícími normy Euro 1 až 5, do jedenácti ulic nebo jejich částí. Jsou mezi nimi i důležité dopravní tepny Leipziger Strasse, Friedrichstrasse a Brückenstrasse.

Kromě toho na dalších 117 úsecích bude provedeno měření množství škodlivin v ovzduší a pak rozhodnuto, zda i zde bude restrikce zavedena.

Už od 1. ledna nesmějí „nafťáky“ s agregáty Euro 1 až 4 do centra Stuttgartu. V průběhu roku se připojí Darmstadt, Kolín nad Rýnem, Bonn, Mohuč, Essen a Gelsenkirchen. Naopak ve Frankfurtu nad Mohanem od tohoto kroku prozatím ustoupili.

Komentáře ke článku