Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Dakar začal i pro Lopraisovu posádku

Dakar začal i pro Lopraisovu posádku

Dnes se poprvé pojede přes písečné duny

V neděli odpoledne začal v peruánské metropoli Limě 41. ročník Rallye Dakar. Přes startovní rampu přejela i Tatra Jamal týmu Instaforex Loprais. Její posádku tvoří Aleš Loprais, Petr Pokora a Španěl Ferran Marco Alcayna.

V parku Tres Picos na pobřeží Tichého oceánu se česká Queen 69 představila se startovním číslem 507. Už předtím úspěšně zvládla administrativní a technickou přejímku. „Čekali jsme problémy, protože hodně týmů na nich drželi organizátoři dlouhé hodiny, ale překvapivě šlo vše bez problémů a rychle,“ konstatoval Pokora.

Po slavnostním zahájení se vozy vrátily do uzavřeného parkoviště, ze kterého odstartují do dnešní úvodní etapy. Ta měří 331 kilometrů, z toho rychlostní zkouška 84 kilometrů. Auta se poprvé ocitnou v písečných dunách, které by měly být pro letošní soutěž typické.

Jsem rád, že už to konečně začne. Byl to dlouhý a náročný týden plných příprav,“ uvedl Loprais, jenž se znovu pokusí zaútočit na vítězství v kategorii kamionů. 

Komentáře ke článku