Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Prokop na Dakaru mohutně dohání ztrátu

Prokop na Dakaru mohutně dohání ztrátu

Ouředníčka zradila převodovka

Martin Prokop rozhodně nevstoupil do letošního ročníku Rallye Dakar pravou nohou. Už v úvodní etapě postihla jeho Ford Raptor závada elektroniky a dokončil ji mezi osobními automobily až na 46. místě. Ve druhém dějství se mu už vedlo o poznání lépe, dojel dvanáctý a celkově poskočil na osmnáctou příčku.

Už ráno jsem tušil, že auta před námi budou dělat problémy, což se bohužel vyplnilo. Zejména nezklamal jeden litevský pilot, se kterým již mám podobnou zkušenost,“ postěžoval si Prokop, jenž byl odsouzen k tomu předjíždět pomalejší soupeře. „Ještě ke všemu mu nefungoval výstražný sentinel, takže od stopadesátého kilometru, když jsme ho dotáhli, jel za ním balík pěti vozů za sebou. Jinak jsme rychlost, tempo i navigaci měli skvělou a cítili jsme se parádně, ale tohle nás bohužel stálo nějaký čas.

Tomáš Ouředníček se v průběžném pořadí zatím pohybuje ve třetí desítce

Druhý jezdec týmu MP-Sports Tomáš Ouředníček proťal cílovou čáru etapy jako devětadvacátý. „Jízda probíhala bez problému, neudělali jsme žádnou chybu. Až asi osmdesát kilometrů před cílem nám najednou vypadl šestý rychlostní stupeň a už nešel vrátit. To pro nás znamenalo výrazné zpomalení. Byla škoda, že se to stalo právě v úsecích, kde se dalo jet na plný plyn. Mechanikům se, doufám, přes noc podaří opravit převodovku, abychom zítra mohli znovu bojovat,“ vylíčil průběh klání Ouředníček.

Dnes Rallye Dakar pokračuje třetí etapou ze San Juan de Marcona do Arequipy. Měří 798 kilometrů, speciální zkouška je dlouhá 331 kilometrů.

Průběžné pořadí po 2. etapě: 1. De Villiers – Von Zitzewitz (SA/D, Toyota Hilux), 2. Ten Brinke – Panzeri (NL/B, Toyota Hilux) +0:28, 3. Roma – Haro Bravo (E/E, Mini John Cooper Works Rally), +0:42, 4. Al Rajhi – Gottschalk (RSA/D, Mini John Cooper Works Rally) +0:50, 5. Loeb – Elena (F/MC, Peugeot 3008 DKR) +1:56…18. Prokop – Tománek (CZ/CZ, Ford Raptor) +26:29, 27. Ouředníček - Křípal (CZ/CZ, Ford Raptor) +55:23.

Komentáře ke článku