Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota Guardian zaskočí v krizi za řidiče

Toyota Guardian zaskočí v krizi za řidiče

Dokázala by zabránit dopravní nehodě

Výzkumné centrum Toyota Research Institute (TRI) ukázalo na veletrhu CES v Las Vegas virtuální rekonstrukci nehody tří vozidel na dálnici. Cílem bylo prostřednictvím palubních kamer, senzorů a 3D animace demonstrovat, jak by jí šlo předejít pomocí automatického bezpečnostního systému.

Situace byla znázorněna na zkušební dráze za použití reálných aut a dálkově řízeného cíle v podobě měkké makety automobilu.

Náš testovací vůz jel dálniční rychlostí v ručním režimu a s vypnutým autonomním řízením, když shromažďoval data o nejrůznějších tunelech a mostech v oblasti sanfranciského zálivu. Když jsme si stáhli data z tohoto incidentu, položili jsme si otázku: Bylo by možné jeho následky zmírnit, případně mu zcela předejít, pokud bychom měli k dispozici Toyotu Guardian? Jsme toho názoru, že ano,“ uvedl Dr. Gill Pratt, generální ředitel TRI a partner Toyota Motor Corporation.

Technologie Guardian se vyvíjí jako automatický bezpečnostní systém, který je schopný fungovat buď s lidským řidičem, nebo s autonomním řízením.

Jak již oznámil Akio Tojoda na loňském veletrhu CES, Toyota má v plánu začlenit Guardian jako standardní součást všech platforem Toyota e-Palette, které automobilka připravuje pro trh MaaS (mobilita jako služba).

Komentáře ke článku