Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Prokopa zastavila vyteklá vazelína

Prokopa zastavila vyteklá vazelína

Ouředníček dal strašlivou ránu

Až do závěru 4. etapy Rallye Dakar se Martinu Prokopovi dařilo likvidovat ztrátu, kterou si přivodil hned v úvodu soutěže. Ve finiši 351 kilometrů dlouhého měřeného úseku mu ale odešla poloosa a na vítězného Al-Attiyaha nabral bezmála hodinové manko. Jedenáctou příčku v průběžné klasifikaci nicméně udržel.

Etapa se jela jako maratónská a účastníci se v jejím průběhu museli obejít bez pomoci svých asistencí. Prokop se dlouho držel na šestém místě, jenže pak to přišlo: „Ocitli jsme se ve velkých problémech, kdy jsme se málem nedostali ven. Nakonec jsme na tři kola dojeli do cíle, kde na nás čekali mechanici a poloosu kluci právě vyměňují. “ 

Navigátora dělá Prokopovi opět osvědčený Jan Tománek

V noci před touto etapou jsme všechny poloosy měnili za nové, bohužel i přes to došlo k této komplikaci. Zřejmě se manžeta roztrhla o kámen nebo nějaký klacek a následně se ztratila veškerá vazelína. Je to mrzuté, ale zabránit tomu prostě nedokážeme,“ povzdechl si týmový inženýr Ivan Matoušek.

Užil si druhý pilot stáje MP-Sports Tomáš Ouředníček. Už po třinácti kilometrech postihl jeho Ford Raptor defekt a potom zápolil s oblaky prachu. „Při předjíždění nás vytlačilo Mitsubishi a vletěli jsme do obrovské díry. Byla to opravdu strašná rána! Mysleli jsme, že bude po nás a že auto poletí přes střechu. Naštěstí Raptor dopadl na všechna čtyři kola. Přední ližina je totálně prohnutá a plynový pedál taky. Když sešlápnu plyn naplno, odstaví se,“ líčil dramatické zážitky. 

Tomáš Ouředníček přestál ošklivou kolizi

Dnes maratónská prověrka pokračuje dalšími 714 kilometry zpět do Arequipy, v sobotu pak následuje den volna.

Pořadí v kategorii automobilů po 4. etapě:

1. Al-Attiyah – Baumel (QUT/F, Toyota Hilux), 2. Peterhansel – Castera (F/F, Mini John Cooper Works Buggy) +8:55, 3. Roma – Haro Bravo (E/E, Mini John Cooper Works Buggy) +20:51, 4. Przygonski – Colsoul (PL/B, Mini All4 Racing) +22:17, 5. Al-Rajhi – Gottschalk (RSA/D, Mini John Cooper Works Buggy) +24:59…11. Prokop – Tománek (CZ/CZ, Ford Raptor) +1:47:51, 22. Ouředníček – Křípal (CZ/CZ, Ford Raptor) +4:17:21.

Komentáře ke článku