Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Prokop a Ouředníček bojovali s bílou tmou

Prokop a Ouředníček bojovali s bílou tmou

Pátá etapa Dakaru byla předčasně ukončena

Pátou etapu Rallye Dakar pořadatelé předčasně ukončili. Účastníci totiž po celý den zápolili s prakticky nulovou viditelností, způsobenou prachovým pískem feš-feš. Obě posádky týmu MP-Sports by si přesto v celkovém pořadí měly polepšit.

Martin Prokop již pronikl do první desítky. „Probíjet se kupředu nebylo nic příjemného, obzvlášť když před námi bylo sedm kamionů a třeba kamazy vám nedají nic zadarmo. Na varovný signál nereagují a vše si člověk musí vybojovat tvrdě sám. Poslední část etapy jsme jeli v mlze a na feš-feši, takže jsme několikrát byli nuceni zastavit a rozhodovat se, co a jak dál. Jsme rádi, že jsme se dostali k volnému dni. Nyní je čas si odpočinout a dát dohromady i Shreka. Zvuky, které se z jeho útrob ozývají, připomínají spíše starý autobus než závodní speciál,“ uvedl jihlavský jezdec. 

Letošní Dakar se odehrává jednoznačně ve znamení písku

Tomáš Ouředníček s druhým Fordem Raptor zažil skutečnou jízdu do neznáma: „Naštěstí naše auto nikde nezapadlo, ale byla to beznadějná situace. Najednou jsme se dostali do údolí, ve kterém foukal mírný protivítr. Byla tam absolutně bílá tma. Takovou jsem ještě nikdy nezažil. Zařadil jsem jedničku a pokračoval úplně pomalu. V kokpitu bylo zvláštní ticho. Bylo to naprosto stejné, jako kdyby člověk zavřel oči a jel. Po chvilce jsme zastavili a všimli jsme si, že stojíme jen několik metrů od kamionu týmu Buggyra. Když jsme zkoušeli jet dál, náhle jsme slyšeli zvuk nějakého motoru a hned kolem nás projela Toyota. Bylo to strašidelné. Měl jsem strach, že do nás někdo narazí nebo že spadneme ze skály. Vůbec jsme nevěděli, kde jsme. Ale pak už se závodilo celkem pěkně, protože auto fungovalo super.“ 

Tomáš Ouředníček s navigátorem Davidem Křípalem mají první půlku soutěže zdárně za sebou

Patrně vzhledem k přerušení etapy nejsou kompletní výsledky zatím k dispozici. V dostupných zdrojích figuruje Prokop v průběžné klasifikaci na 8. místě.

Komentáře ke článku