Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mercedes chystá další elektrické SUV

Mercedes chystá další elektrické SUV

Bude vypadat jako malá třída G?

Německá automobilka Mercedes-Benz se pomalu chystá vypustit první oficiální informace k chystanému modelu GLB, který se právě intenzivně testuje. Půjde o crossover, který chce trochu potrápit vozy BMW X1 a Audi Q3. Mercedes totiž v segmentu kompaktních SUV zatím nic nenabízí.

Novinka nabídne širokou škálu verzí pohonu. Samozřejmostí jsou vznětové i zážehové motory, které doplní i hybridy. Už teď je ale jisté, že vznikne i elektrická verze s názvem EQB. Pokud se základní crossover objeví ke konci letošního roku, jak se všeobecně předpokládá, mohla by elektrická verze dorazit začátkem toho příštího. Automobilka již prozradila, že nové GLB bude mít svého elektrického bratra stejně, jako má GLC elektrickou verzi EQC. 

Zatím nelze odhadnout, jakou bude EQB využívat techniku nebo jaký bude mít výkon a dojezd. První informace jsou jen k plug-in hybridu. Ten by měl kombinovat benzinový dvoulitrový motor s elektromotorem. Baterie budou kvůli zachování objemu zavazadelníku vespod auta a pohon všech čtyř kol je jistota. Hybrid by měl zvládnout ujet 100 kilometrů čistě na elektřinu. Pro fanoušky do benzinových motorů máme ovšem také dobrou zprávu. Vznikne totiž i ostrá verze AMG, která bde sdílet techniku s vozem Mercedes-Benz A35 AMG.

Komentáře ke článku