Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Elektrická formule táhla za sebou lyžaře

Elektrická formule táhla za sebou lyžaře

Nevšední podívaná na GP Ice Race

V rakouském horském středisku Zell am See se pokusili oživit tradici závodů automobilů na ledové dráze. GP Ice Race měl na rozdíl od francouzské trofeje Andros spíše exhibiční charakter. Diváci si i tak přišli na své.

Přispělo k tomu také trio borců ve vozech se čtyřmi spojenými kruhy. Barvy Audi hájili rallyová legenda Walter Röhrl, pilot formule E Daniel Abt a matador z DTM René Rast. Každý z nich usedl do vozu podle svého vkusu. Röhrl do historického Audi Sport quattro, Abt do monopostu e-tron FE04 z minulé sezony a Abt do speciálu RS 5 DTM.

Walter Röhrl v plném tempu za volantem slavného quattra

O zcela ojedinělou podívanou se postaral Abt, který za sebou táhl freestylového lyžaře Benedikta Mayra. Premiéra Formula Skijöringu (či jak to nazvat) dopadla nad očekávání dobře. „Jedinečný zážitek,“ liboval si Mayr. „Teď se rozhodně vydám na závody formule E.“ 

Formule s pneumatikami s hroty se jen tak nevidí

Zatímco Abt měl formuli obutou do pneumatik s pořádnými hroty, Rast si musel vystačit kvůli těsně přiléhajícím blatníkům s o poznání decentnějším vybavením. „S krátkými hřeby a pěti stovkami koní pod kapotou jsem měl dost velké problémy s přenosem výkonu,“ postěžoval si. „Přesto to byla zajímavá zkušenost a užil jsem si spoustu legrace.“ 

Renému Rastovi to klouzalo

 

Komentáře ke článku