Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ghosn už není šéfem Renaultu

Ghosn už není šéfem Renaultu

Z věznice zaslal rezignační dopis

Francouzský ministr hospodářství Bruno Le Maire potvrdil v rozhovoru pro televizní stanici Bloomberg, že dosavadní šéf Renaultu Carlos Ghosn s okamžitou platností rezignoval na svůj post. Učinil tak dopisem, zaslaným z místa svého současného pobytu. Tím je japonská vazební věznice.

V ní se 64letý manažer ocitl kvůli podezření ze zpronevěry a dalších finančních deliktů. Jeho úsilí dostat se na svobodu zatím vychází vniveč. Naposledy příslušný soudce zamítl jeho žádost v úterý. Nepomohlo ani to, že Ghosn slíbil „dát do zástavy“ svoje zbylé akcie v aliančním partnerovi Renaultu Nissan a odevzdat pas.

 

Přichází jeho čas? Šéf Michelinu Jean-Dominique Senard

Chci zdůraznit, že zůstávám v Japonsku a podřídím se všem požadavkům soudu. Procesu se zúčastním nejen proto, že musím, ale že konečně dostanu příležitost se obhájit. Nedopustil jsem se ničeho, z čeho jsem obviňován a jsem připraven očistit svoji pověst. Momentálně neexistuje pro mě a moji rodinu nic důležitějšího,“ uvedl Ghosn ve zveřejněném prohlášení.

Jako potenciální nástupci jsou zmiňováni dva kandidáti – Ghosnův dosavadní zástupce Thierry Bollore a nejvyšší představitel Michelinu Jean-Dominique Senard, který je podle pozorovatelů největším favoritem.

Komentáře ke článku