Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Zetsche píše občanům Velké Británie

Zetsche píše občanům Velké Británie

Z celého srdce si přejeme, abyste zůstali

Do zástupu těch, kteří se snaží na poslední chvíli zabránit odchodu Velké Británie z Evropské unie, se zařadil také šéf koncernu Daimler Dieter Zetsche. Na obyvatele Spojeného království se obrátil emotivním otevřeným dopisem, publikovaným v Timesech.

Zetschemu jde pochopitelně v první řadě o prosperitu společnosti, kterou vede. Automobilka Mercedes-Benz je s britskou ekonomikou těsně provázána a neřízený brexit, k němuž má dojít již 29. března, by přinesl četné těžkosti. Ještě hůře by byly postiženy její aktivity ve sportu, zejména ve formuli 1. 

Divoký brexit by vážně postihl i automobilový průmysl

Tyto úvahy si ale Zetsche nechal pro sebe. Místo toho píše: „Bez vaší skvělé země by nebyl náš kontinent tím, čím je dnes – společenstvím, které definují mír a blahobyt.“ Připomněl také podíl ostrovního království na obnově Německa po druhé světové válce, „na což nikdy nezapomeneme a jsme za to neskonale vděčni.

Respektujeme vaši volbu. Je vaše, ne naše. Pokud přece jen Evropskou unii opustíte, budete mít i nadále v Německu a celé Evropě věrné přátele. Měli byste ale mít na zřeteli, že každé rozhodnutí se dá zvrátit. Dveře zůstávají otevřené. Z celého srdce si přejeme, abyste zůstali,“ ukončil svůj vzkaz.

Komentáře ke článku